ÖZGEÇMİŞ
1. Adı Soyadı :
Muhammet Ali KARA
2. Doğum Tarihi
: 21.03.1978
3. Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi
4.Öğrenim Durumu :
Doktora
Derece
|
Alan
|
Üniversite
|
Yıl
|
Lisans
|
Zootekni
Bölümü
|
Yüzüncü
Yıl Üniversitesi
|
2001
|
Y. Lisans
|
Hayvan
Besleme ve Beslenme Hast.
|
Yüzüncü
Yıl Üniversitesi
|
2005
|
Doktora
|
Zootekni
|
Selçuk
Üniversitesi
|
2013
|
5. Akademik
Unvanlar
Yardımcı
Doçentlik Tarihi : 04.09.2013
Doçentlik
Tarihi :-
Profesörlük
Tarihi :-
Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri
Yüksek Lisans Tezleri
1. Fadhl Fariq, Barzan (2017). Effects of Dıfferent Vegetable Oıls And Anımal Fat On Permance And Carcass Traıts Of Broıler Chıcks
2. Al-Jaf Hardi Ahmed Karim (2017). Impact Of Enzymes Supplementatıon On Permance Of Broıler Chıckens Fed In Dıets Contaınıng Corn And Wheat
3. Warmazyar Mohammed M.Rasheed Hameed (2017). Effect of Dietary Supplementation with Different Levels of L-Carnitine on Productive and Economic Permance of Broiler Chickens
4. Ahmed Nma Hassan Ahmed (2017). Effect Of Dıetary Supplementatıon Wıth Dıfferent Levels Of Creatıne Monohydrate On Productıve And Carcass Permance Of Broıler Chıckens
Doktora Tezleri
1. …
2. …
Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI,SSCI,Artsand Humanities)
1. …
2. …
Uluslararası diğer hakemli dergilerde yayınlanan makaleler
Al-Jaff, H. A. K., Kara, M.A., Rashid, S. A., 2018. Impact of Enzymes Supplementation (α- Amylase and Xylanase) in Diets Contains Corn and Wheat on Performance of Broiler Chickens. JZS Special Issue, 2ndInt. Conference of Agricultural Sciences. P: 43-53. IRAK.
Ahmed, N.H., Rashid, S.A., Kara, M.A., 2018. Effect of Dıetary Supplementatıon wıth Dıfferent
Levels of Creatıne Monohydrate on Productıve and Carcass Performance of Broıler chicks. JZS Special Issue, 2ndInt. Conference of Agricultural Sciences. P: 283-290. IRAK.
Al-Jaff, B. F. F., Kara, M.A., Saeed, R.B., 2018. Effects of Different Vegetable Oils and Animal Fat on Performance of Broiler Chicks. JZS Special Issue, 2ndInt. Conference of Agricultural Sciences. P: 407-416. IRAK.
Warmazyar, M. M. R. H., Kara, M.A., Kirküki, S. M. S., 2018. Effect of Dietary Supplementation with Different Levels of L-Carnitine on Productive and Economic Performance of Broiler Chickens. Scientific Papers. Series D. Animal Science. Vol. LXI, Number 1. P: 87-96. Bucharest, Romania.
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler
Yılmaz A, Kara MA. 2019. Dünyada ve Türkiye’de manda yetiştiriciliği ve geleceği. ISPEC Uluslararası Tarım ve Kırsal Kalkınma Kongresi, 10-12 Haziran, Siirt.
Kara, M.A.,
Bahtiyarca, Y., 2019. Effects of Different
Levels Of Manganese and Boron Containing Diets on Reproductive Performance in
Breeding Quails. Ispec International Conference on Agriculture and Rural
Development-II. 27-29 Semptember 2019. Kiev, Ukraine.
Özyazıcı, M.A., Açıkbaş, S., Turan,
N., Kara, M.A., 2018. Evaluation of Some Common Chickling (Lathyrus sativus L.)
Genotypes in Terms of Hay Quality and Some Mineral Contents. İnternational
Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Science and Thechnologies.
2-5 April. Çeşme-İzmir, Turkey.
Koçbeker,V.D., Kara, M.A. ve Bahtiyarca, Y., 2011. Doğal fitobiyotik bileşiklerin etlikpiliç rasyonlarında yem katkı maddesi olarak kullanım olanakları. UluslararasıKatılımlı I. Ali Numan KIRAÇ Tarım Kong. ve Fuarı, Bildiriler Cilt 2, 27-30Nisan Eskişehir, s: 1485-1491
Bahtiyarca,Y., Kara, M.A., ve Koçbeker, V.D., 2011. Yemlerin besin maddesi muhtevasındakivaryasyonun azaltılması ve rasyon formülasyonundaki önemi. . UluslararasıKatılımlı I. Ali Numan KIRAÇ Tarım Kong. ve Fuarı, Bildiriler Cilt 2, 27-30Nisan Eskişehir, s: 1493-1502.
Bahtiyarca,Y., Uyaner, M., Konca, Y., Kocbeker, V.D., and Kara, M.A., 2011. Effect ofvarious boron sources on bone biomechanical traits in two commercial strains oflaying hens during phase two. 17. Int. Symp. on Boron, Borides and Related Materials,11-17 sempt., İSTANBUL. p: 324. (Abst. No: 239-0)
Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler
Yılmaz A, Kara MA. 2019. Dünyada ve Türkiye’de Manda Yetiştiriciliğinin Durumu ve Geleceği. Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi, 6(3): 356-363.
Kolaş,A., Kocbeker, V.D., Kara, M.A., ve Bahtiyarca, Y., 2013. Genç japon bıldırcınlarında organik çinko kaynaklarının performans ve kemik mineralizasyonuna etkisi. Tarım Bilimleri Araştırma Derg. 6 (1): 178-182.
Deniz, S.,Akdeniz, H., Avcı, M., ve Kara, M.A,. 2005. Farklı devrelerde biçilen korunganın verim potansiyeli ile sindirilebilirlik ve enerji düzeylerinin invivo ve in vitro yöntemlerle belirlenmesi. Vet. Bil. Derg. 21, 3-4: 47-55.
Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler
Koçbeker,V.D., Kara, M.A., ve Bahtiyarca, Y., 2012. Süt sığır işletmelerinin potansiyel gelirini artırmada bir yol: erkek buzağılardan et üretimi. 10. Ulusal TarımEkonomisi Kong. Tarım, Yoksulluk ve Kalkınma. 5-7 Eylül, KONYA. Cilt 2, s:686-693
Bahtiyarca, Y., Kocbeker, V.D., ve Kara, M.A., 2012. Küçük süt sığır işletmelerinde verimlilik ve kârlılığın artırılmayolları. 10. Ulusal Tarım Ekonomisi Kong. Tarım, Yoksulluk ve Kalkınma. 5-7Eylül, KONYA. Cilt 2, s:737-745.
Göçmen,R., Gürbüz, E., Kara, M.A., ve Bahtiyarca, Y., 2011 Enerji seviyesi farklımısır-soya küspesine dayalı yumurta tavuk rasyonlarına karma enzim ilavesinin performans, nişastanın sindirimi ve yumurta kalitesine etkisi. 7. UlusalZootekni Bilim Kong. 14-16 Eylül, Çukurova Üniv. ADANA., s:195.
Koçbeker,V.D., Kara, M.A. ve Bahtiyarca, Y., 2011. Rasyonda kullanılan dane yem tipionların seviyesi ve enzim ilavesinin japon bıldırcınlarında besi performansınaetkisi. 7. Ulusal Zootekni Bilim Kong. 14-16 Eylül, Çukurova Üniv. ADANA., s:202.
Koçbeker,V.D., Kara, M.A. ve Bahtiyarca, Y., 2010. Fitojenik bileşiklerin yumurta tavuk rasyonlarında kullanım potansiyeli. E.Ü. Seyrani Zir. Fak. Zootekni Bl. ve Bilimsel Tavukçuluk Der. Kümes Hayvanları Kong.’2010. 7-9 Ekim, KAYSERİ, s:25
Projeler
Halk Elinde Hayvan Islahı Projesi, TAGEM, 2015- devamediyor…
İdariGörevler
Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı
Son iki yılda verdiğiniz lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler için aşağıdaki tabloyu doldurunuz.
Akademik Yıl | Dönem | Dersin Adı | Haftalık Saati | Öğrenci Sayısı |
Teorik | Uygulama |
2016-2017 | Güz | Hayvan Besleme Üreme İlişkileri | 3 | 0 | 3 |
Kaba yemlerin besin ve beslenme değerleri | 3 | 0 | 2 |
Süt sığırlarının beslenmesi | | | 3 |
İlkbahar | Kümes hayvanlarının beslenmesinde bilimsel esaslar | 3 | 0 | 5 |
Besin maddelerinin biyolojik kullanılabilirliği | 3 | 0 | 1 |
Ruminant hayvanların beslenmesi | 3 | 0 | 6 |
2017-2018 | Güz | Hayvan besleme üreme ilişkileri | 3 | 0 | 1 |
Kaba yemlerin besin ve beslenme değerleri | 3 | 0 | 2 |
Süt sığırlarının beslenmesi | 3 | 0 | 1 |
İlkbahar | Yemler bilgisi ve teknolojisi | 3 | 2 | 1 |
Kümes hayvanlarının beslenmesinde bilimsel esaslar | 3 | 0 | 4 |
Besin maddelerinin biyolojik kullanılabilirliği | 3 | 0 | 3 |
Ruminant hayvanların beslenmesi | 3 | 0 | 7 |
Not: Açılmışsa, yaz döneminde verilen dersler de tabloya ilave edilecektir.